Endüstriyel Tesislerde Doğru Isıtma Sistemi İçin Bilinmesi Gerekenler!

Endüstriyel Tesislerde Doğru Isıtma Sistemi İçin Bilinmesi Gerekenler!

Yenilikçi bakış açısıyla geliştirdiği inovatif ısıtma sistemleriyle sektörünün öncü markası olan Çukurova Isı, yaklaşan kış ayları öncesi endüstriyel tesislerde kullanılacak ısıtma sistemlerinin sahip olması gereken özellikler konusunda yatırımcı ve işletmecileri uyardı.

“Endüstriyel tesislerde kullanılacak doğru ısıtma sistemleri ile hem ilk yatırımda hem de işletmede kazanmak mümkün” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, doğru ısıtma sistemi seçimi ile çalışan işçilerin performansının arttığını ve buna bağlı olarak üretimde verimliliğin yükseldiğini belirtti.

Enerji kaynaklarını akıllı ve verimli kullanan ısıtma teknolojileri ile sektörünün öncü markası olan Çukurova Isı, endüstriyel tesislerin ısıtmasında; yüksek güvenlikte işletim imkanı, enerji tasarrufu ve konfor sunan sistem çözümleriyle hem ilk yatırımda hem de işletmede kazandırıyor.

Yüksek ısıtma teknolojileri ve projelendirme konusunda sunduğu mühendislik hizmetleriyle endüstrilere enerji verimliliğini maksimize etmeyi amaçlayan Çukurova Isı, yaklaşan kış ayları öncesi endüstriyel tesislerde kullanılacak ısıtma sistemlerinin sahip olması gereken özellikler konusunda yatırımcı ve işletmecileri uyardı.

Endüstrilerde doğru ısıtma sistemi tercihi, işçilerin performansını artırır

“Endüstriyel tesislerde kullanılacak doğru ısıtma sistemleri ile hem ilk yatırımda hem de işletmede kazanmak mümkün” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, doğru sistem seçiminin önemine dikkat çekti. ÜNLÜ şu ifadeleri kullandı: Çukurova Isı olarak 30 yılı aşkın geçmişimizde 20.000’i aşkın referansa imza attık. Isıtma teknolojileri alanında

çözüm ortağı olduğumuz projelerin neredeyse tamamına proje desteği sağladık. Kendi tecrübelerimizi, müşterilerimize aktararak hem yatırım maliyetlerini hem de işletme maliyetlerini düşürmeyi hedefledik. Bu kapsamda çözüm ortağı olduğumuz tüm projelerde doğru cihazın, doğru kapasitede seçilmesi ve fabrikanın yerleşim planına göre doğru projelendirilip, uygulanmasını sağladık. Doğru sistem seçiminin hem ilk yatırım sırasında hem de işletme sırasında sunduğu en büyük avantaj tasarruftur. Doğru yapılan ısıtma ile çalışan işçilerin performansının artması ve verimin yükselmesi ise bir diğer avantajdır. Böylece işletme sahiplerinin hem çalışanları için gerekli konfor şartlarını sağlamaları hem de üretimde verimliliği artırmaları mümkün oluyor.

Isıtma sistemlerinin tercihinde tesisin mimarisi önemli

Sistem seçimi yaparken tesisin mimarisini ve müşterimizin taleplerini göz önünde bulunduruyoruz. Örneğin yüksekliği 6 m ve üzeri olan tesislerde “borulu radyant ısıtma sistemleri”ni tercih ediyoruz ;çünkü bu sistem, işletme esnasında sunduğu tasarruf ile ön plana çıkıyor. Ama fabrika içerisinde lokal ısıtma isteniyorsa veya hem genel ısıtma hem de mesailerde lokal ısıtma ihtiyacı var ise “seramik plakalı radyant ısıtıcı”lar tercih ediyoruz. Yüksekliği 6 m’den az olan tesislerde ise çalışanları rahatsız etmemesi için sıcak hava üreticilerini öneriyoruz. Düşük yüksekliğe sahip yerlerde düşük kapasiteli birçok borulu radyant uygulamak yerine daha az sayıda ;ancak daha yüksek kapasitede “sıcak hava üretici”leri uygulayarak yatırım maliyetlerini de aşağı çekiyoruz. Sistem seçimi yaparken binanın izolasyon durumuna da dikkat edilmesi, hesaplamaların ona göre yapılması ve böylece yanlış kapasite kurulumunun önüne geçilmesi gerekiyor.

Hesaplamalarda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise “hava değişimi”. Bazı fabrikaların kapıları sevkiyat için çok sık açılıp – kapanıyor, bazılarının ki ise hiç açılmıyor. Hava değişimi yüksek olan yerlerde bu değerin göz önünde bulundurulmaması durumunda fabrika ısınmıyor.

Isıtma tercihinde tesiste üretilen ürünlerde etkili oluyor

Ayrıca tesiste üretilen ürünlerde sistem seçimi yapılırken oldukça etkili oluyor. Örneğin tesiste uçan solvent varsa cihazların yanma havasını dışarıdan alıyoruz veya ona göre cihaz seçimi

yapıyoruz. Örneğin ağır sanayi sınıfında yer alan lokomotif üretiminde tonlarca çelik, soğuk havalarda dış ortamdan üretim alanına alındığında iç ortamdaki sıcak havayı emiyor ve iç ortam havasını bir anda soğutabiliyor. Kapasite belirlerken bu gibi durumları da hesaplamalarımıza dahil ediyoruz.

İlk yatırım maliyeti, klasik ısıtma sistemlerinden daha düşük

Endüstriyel tesislerde kullanılan radyant ısıtıcıların ve hava üreticilerinin, klasik ısıtma sistemlerinde olduğu gibi boru, kanal gibi transfer elemanlarına ihtiyaç duymadığını ve bu nedenle ilk yatırım maliyetinin, daha düşük olduğunu belirten Osman ÜNLÜ, radyant ısıtma sistemlerinin işletme giderlerinde de büyük avantajlar sağladığını belirtti.

Radyant Isıtıcılar ile yüzde 50’ye varan işletme tasarrufu

ÜNLÜ sözlerine şöyle devam etti: Klasik sistemler olarak adlandırdığımız kazan teknolojilerinin çalışması ve bakımı için teknik personel istihdamı gerekiyor ;ancak Radyant Isıtıcılar”ın ve “Hava Üreticileri”nin işletmeleri oldukça pratik olduğu için böyle bir istihdam durumu söz konusu değil. Ayrıca uygulamaları çok kısa sürede yapılıyor. 10.000 metrekare bir tesiste 1 hafta veya 10 gün içerisinde iş teslimi yapabiliyoruz. Kısa sürede uygulanıyor olması özellikle renovasyon projelerinde büyük avantaj sağlıyor. En önemlisi ise işletim sırasında sağladığı tasarruf. Taşınım kayıpları yok, yüksek yerlerde radyant cihazlar ile ısıtma yapıldığında ısınan havanın yükselmesi durumu söz konusu değil. Yüzde 50’ye varan işletme tasarrufu sağlanabiliyor. Hatta çok eski sistemlere sahip ve izolasyonsuz bir fabrikada çok daha yüksek tasarruf değerleri yakalanabiliyor.

Endüstriyel Tesisler

Endüstriyel Tesisler

Endüstriyel Tesisler

Endüstriyel Tesisler

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

123. Sayımız Yayında.