Wilo Dünya Su Günü’ne Özel Çalışmalarıyla “Yarım Kalmayalım” Diyor

Wilo Dünya Su Günü’ne Özel Çalışmalarıyla “Yarım Kalmayalım” Diyor

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen Wilo, Dünya Su Günü’ne yönelik düzenlediği çalışmalarla da kamuoyunda suyun korunması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu çerçevede “Yarım Kalıyoruz” projesini hayata geçiren, çeşitli mecralar ve sosyal medya hesaplarından da “Konu Tasarrufsa Sudan Sebeplere Sığınamayız” diyen Wilo, su tasarrufuna yönelik bilinçlendirme çalışmalarına imza atıyor.

Küresel iklim değişikliği, azalan yağış miktarı, kuruyan ve kirlenen su kaynaklarının yanında bilinçsizce yapılan su tüketimi tüm dünyada özellikle su kaynakları için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Sınırlı kaynakların daha verimli ve bilinçli kullanımını temel felsefesi haline getiren pompa sistemlerinin öncü markası Wilo, kaynak koruma bilincini ürünlerine ve çevresine aktararak verimliliği sağlıyor.

Şişenin dolu tarafını görerek israfa dur demek mümkün

Dünya Su Günü kapsamında “Yarım Kalıyoruz” projesini hayata geçiren Wilo, 18-19 Mart tarihleri arasında Migros’un Caddebostan, Ataşehir ve Metrocity’de proje için özel tasarlanan stantlarda su şişelerin yarısı dolu olacak şekilde sergileyerek gelen ziyaretçilere dağıttı. Gerçekleştirilen projede Wilo, dikkat çekici bir biçimde sergilenen şişeleriyle beraber verdiği özel mesajla büyük ilgi topladı. “Yarım Kalıyoruz” başlığı altında sergilenen yarısı dolu şişelerle Wilo; “Bu şişelerin dolu tarafını göremiyoruz” diyerek suyu korumanın önemini aktardı. Stantta gelen ziyaretçilere aktarılan mesajların yanında su israfının önüne geçmek için tavsiyeler ve toplum olarak atılabilecek adımlar hakkında bilgi verildi.  Ayrıca Wilo bu projesinin daha fazla alana seslenmesi adına, su israfının önüne geçmeyi amaçlayan Wilo Dünya Su Günü Sayfası hayata geçirdi.

Dünya Su Gününe özel çeşitli mesajlar içeren projelerinden büyük beğeni ve ilgi toplayan Wilo, yenilenebilir kaynakların azlığına ve toplumsal bilince tekrardan vurgu yaptı. Projeye ilişkin bilgi veren Wilo Türkiye Genel Müdürü Altuğ Arkaya, Wilo’nun kuruluşundan bu yana suyun daha verimli ve bilinçli kullanımını temel felsefesi haline getirerek çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekerek, ‘’Dünyada yılda 20 milyar metreküp su israf edilmekte. Bu durum su kaynakları için çok büyük bir tehdit haline geldi. Doğanın, insanlığın doğuşu olan sudur. Bizlere burada düşen ise daha çok sürdürebilir adımlar oluşturmak ve suyu koruma altına almak. Wilo olarak bu noktada yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz, “Yarım Kalıyoruz” projemizle aslında şişenin dolu tarafına odaklanıp, suyu tasarruflu nasıl kullanabiliriz kısmına odaklanmak istedik. Çünkü suyu tasarruflu kullanmıyor ve buna dur demedikçe şişenin dolu tarafını görmek çok daha zorlaşıyor. Bu nedenle projemizde suyun korunması gerekliliğini kamuoyuna anlatmak ve toplumda bir farkındalık yaratmak istiyoruz. “Ertelemeyelim, İsraf etmeyelim, Yarım Kalmayalım” mesajlarımızla verdiğimiz yarım dolu su şişelerle, suyu bilinçsiz kullanmamız halinde oluşacak durumu gözler önüne serdik.  Büyük ilgi ve beğeni alan projemizde, şişenin de dolu tarafına bakmak ve suyun geleceğini kurtarmak için geç olmadığını düşünmek istiyoruz. Öte yandan şişenin dolu tarafını görerek bunu değiştirmenin mümkün olduğunu da anlatarak bilinçlendirme çalışması yapmak istedik” diye konuştu.

Basit önlemlerle önemli farklar yaratılabilir

Wilo, Dünya Su Gününe özel yaptığı sosyal medya postları ve Turkish Dictionary ile yaptığı iş birliği ile projelerine yenileri ekledi. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarında gündelik yaşamdan örnekler vererek, suyun bilinçsizce kullanılmasının önüne geçmek adına, “Konu tasarrufsa sudan sebeplere sığınamayız” hashtagiyle yapılan paylaşımlarda tüketiciye bilinçli ve verimli kullanım ile yaşam kaynağımız olan suyun sorumsuzca kullanılmasının önüne geçilmesi mesajı veriliyor. Turkish Dictionary ile yaptığı iş birliğinde ise su gününe özel, farkındalık mesajlarını ilgi çekici bir şekilde gösterdi. Yapılan paylaşımlar ve iş birliği hakkında konuşan Arkaya, “Son zamanlarda yapılan araştırmalardan yola çıktığımızda, 82 milyonluk Türkiye nüfusunda, kişi başına düşen su miktarı 1519 metreküp. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ise 2030 yılına gelindiğinde nüfus 100 milyona ulaşacak ve kişi başına düşen su miktarı ise 1100 metreküpe düşecek. Dolayısıyla su her geçen yıl daha kıymetli hale gelecek. Bu alanlarda asıl vermek istediğimiz mesajlar, basit ve pratik şekilde alınacak önlemler sayesinde su kaynaklarının daha verimli kullanılmasıyla önemli farklar yaratabiliriz.“ diye belirtti.

Stant-1

7

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

129. Sayımız Yayında.