Siemens AG, dijitalleşme, otomasyon ve sürdürülebilirlik alanlarındaki liderliği genişletmek için yeni yüksek teknoloji fabrikalarına, inovasyon laboratuvarlarına ve eğitim merkezlerine yapılan küresel yatırımlarını arttırıyor. Ağırlıklı olarak üretim kapasitesinin genişletilmesine yönelik toplam 2 milyar Avro tutarındaki yatırımlar bu yıl açıklayacak. Almanya ve ABD yatırımların ardından Siemens AG, Asya’daki üretim ağını ve Ar-Ge kapasitesini genişletiyor. Siemens AG’nin Singapur’daki yüksek teknoloji ile donatılmış yeni fabrikası Güneydoğu Asya’da büyüyen pazarlara hizmet verecek. Çengdu’daki dijital fabrikanın genişletilmesi, Çin’deki büyümeyi daha da artıracak. Avrupa ve ABD’de ek yatırımlar duyurulacak.
Siemens AG, gelecekte büyümeyi desteklemek, inovasyonu teşvik etmek ve dayanıklılığı artırmak amacıyla, ağırlıklı olarak yeni üretim kapasitesinin yanı sıra inovasyon laboratuarları, eğitim merkezleri ve diğer kendi tesisleri için 2 milyar Avro tutarında yatırım stratejisi yapacağını açıkladı. Siemens AG, Singapur’da, gelişen Güneydoğu Asya pazarlarına hizmet vermek üzere yüksek teknoloji ile donatılmış yeni fabrikasını da açtı.
Siemens AG Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Roland Busch, “Teknolojilerimiz, müşterilerimizin daha rekabetçi, dayanıklı ve sürdürülebilir olmak için desteğimize ihtiyaç duyduğu seküler büyüme trendlerine hitap ediyor. Siemens, pazar seviyesinin önemli ölçüde üzerinde bir büyüme yaşıyor. Bugün gelecekteki büyümeyi hızlandırmak, inovasyonu teşvik etmek ve esnekliği artırmak için bir yatırım stratejisi açıklıyoruz,” açıklamasında bulundu.
“Bu yatırımlar, çeşitlendirme ve “yerel için yerel” işletmelere odaklanmamızın yanı sıra gerçek ve dijital dünyaları birleştirme stratejimizi de destekliyor. Dünyanın en önemli pazarlarında büyümeyi desteklemek için güçlü küresel varlığımızı açıkça güçlendiriyoruz.”
Buna ek olarak, 2023 mali yılında, yapay zekâ ve endüstriyel metaverse gibi araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) alanlarında bir önceki yıla göre yaklaşık 0,5 milyar Avroluk bir artış bekleniyor. Bu Ar-Ge, Siemens’in simülasyon, dijital ikizler, yapay zekâ veya güç elektroniği gibi temel teknolojilerdeki lider konumunu güçlendirirken Siemens Xcelerator açık dijital iş platformunun gelişimini de desteklemeye odaklanıyor. Şirket, kısa süre önce, ChatGPT’yi kullanarak endüstri otomasyonuna yönelik kod üretimini hızlandırmak için Microsoft ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Siemens, fabrikaların ve altyapıların tasarımını, planlamasını, üretimini ve işletimini iyileştirmek için endüstriyel metaverse evrenini oluşturmak için NVIDIA ile iş birliği yapıyor.
Güneydoğu Asya’da yeni ve ilave kapasiteler
Güneydoğu Asya’da artan talebi karşılamak için Siemens, bugün, Singapur’da Siemens’in kendi lider dijital ikizi ve yenilikçi, akıllı donanım teknolojileri kullanılarak geliştirilecek, yüksek teknoloji ile donatılmış ve tamamen yeni fabrikasını duyurdu. Fabrikaya yapılacak yatırım yaklaşık 200 milyon Avro olacak. Tesis, dijitalleşmenin sunduğu olanakları sergilemek için bağlantı konusunda yeni bir standart belirleyecek ve yüksek otomasyonlu üretim süreçlerini bir araya getirecek. Bu yatırım ile 400’ün üzerinde kişiye istihdam sağlanacak.
Küresel yatırım dalgası ile tüm bölgeleri kapsayan strateji
Siemens, Çin’deki yatırım stratejisinin ve hızla büyüyen iş hacminin bir parçası olarak, Çin’deki yerel büyüme fırsatlarına hizmet etmek üzere, 140 milyon Avro (1,1 milyar RMB) yatırım yaparak ve 400 kişiye yeni istihdam yaratarak Çengdu’daki dijital fabrikasını da genişletecek.
Siemens’in Çinli müşterilerinin birçoğu, özellikle dijitalleşme ve yüksek teknoloji üretim alanlarında, yeni teknolojileri erken benimsiyor. Bu nedenle Siemens, dijitalleşme ve güç elektroniği teknolojisi destekli hareket kontrol sistemlerinin geliştirilmesini hızlandırmak için Shenzhen’de yeni bir dijital Ar-Ge İnovasyon Merkezi’ne yatırım yaptığını da duyurdu.
Siemens Xcelerator açık dijital iş platformu, 2022 yılının Kasım ayında Çin’de hayata geçirildi.
Duyuru serisi
Bu yılın başlarında Siemens, Almanya’nın Amberg kentindeki WEF Küresel Deniz Feneri Fabrikası’nın kapasitesini artırmak için Çek Cumhuriyeti’nin Trutnov kentindeki üretimi genişletmeyi taahhüt etti. Ayrıca Siemens, Almanya’nın Frankfurt-Fechenheim kentindeki şalt fabrikasını genişletmek için 30 milyon Avro yatırım yaparken, Siemens Mobility, yakın zamanda ABD’de yolcu trenlerine yönelik artan talebi karşılamak üzere Kuzey Carolina eyaletinin Lexington kentinde yeni bir demiryolu araçları fabrikası kurmak için 220 milyon dolar harcadığını duyurdu. Tesis, 2028 yılına kadar 500’ün üzerinde kişiye istihdam yaratacak.
Planlanan 2 milyar Avroluk yatırım ve araştırma ve geliştirme alanında beklenen yaklaşık 0,5 milyar Avroluk artış, Siemens Healthineers’ı da kapsıyor.